Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Ne veszítsd el a békességedet! – 6. rész

2020. június 01.

Hogyan kezeljük a koronavírus-járvány miatt már több hónapja ránk nehezedő testi-lelki-szellemi terheket? A bezártságot, a félelmeinket, aggodalmainkat, a bizonytalanságot, a magányt? A tények megváltoztatása nem áll hatalmunkban, azonban rajtunk múlik, hogyan viszonyulunk mindehhez. 

Örökség – avagy az élet mint váltófutás

2019. április 24.

„Hogy milyen jól teljesítünk, nem csupán az adottságainktól és keménységünktől függ, hanem a társadalmi háttértől, összeköttetésektől, családi kapcsolatoktól, és – nem utolsósorban – attól, hogy milyen jól teljesítettek korábban a szüleink. Az élet nem közönséges futóverseny, hanem váltófutás. Rengeteget számít, hogy az előttünk futónak mekkora az előnye, amikor átvesszük kezéből a stafétabotot.”

 

 

Gyógynövényekről 10 percben

2019. április 05.

A gyógynövények megismerésében és alkalmazásában szeretnénk segíteni, hogy megelőzhessük, illetve enyhíthessük, kezelhessük a különféle egészségügyi problémákat.

Mondd el a gyermekeidnek az igazságot!

2019. február 25. www.valaszonline.hu

Hogy milyen igazságot kellene elmondani gyermekeinknek? „A marihuána sok esetben elmezavart, a mentálisan sérülékeny embereknél skizofréniát okozhat, különösen akkor, ha a rendszeres fogyasztás tinédzser korban kezdődik. Mindeközben a kannabiszipar és a drogreformlobbi igyekszik bagatellizálni a veszélyeket, nehogy megakadjon a marihuána széleskörű legalizálása” – mondja a Válasz Online-nak Alex Berenson.

A cikk megjelenési helye: https://www.valaszonline.hu/2019/02/20/alex-berenson-az-igazsag-a-marihuanarol/

 

„Ki vagyok én?”

2019. február 03.

A humanisztikus pszichológia fő témája az ember bonyolult viszonya önmagához. A „Ki vagyok én?” önmagunk átélésének legfontosabb kérdése, amelyet a legtöbben megpróbálunk tisztázni – ez az önmeghatározás jellemzi a nagykorúságot.