Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Az utca, amibe nem tud bemenni a Fidesz

2021. június 03. 444.hu

Magyarországon alig ismert az 1917-ben a kínai Paotingban született Hszie Si-kuang (Xie Shiguang), aki egész életét vallásos keresztényként élte, és emiatt nagy árat kellett fizetnie a diktatúrában. Most viszont kiderült, hogy a neve képes elnémítani a Fideszt, mivel váratlanul egy nagy ellentmondás jelképévé vált.

Ha az EU meggyengül, minden magyarnak rosszabb lesz

2021. május 26. valaszonline.hu

„Minden óra, amit nem azzal töltünk, hogy az uniós egységet a magyar nemzeti érdek szempontjából a lehető legelviselhetőbb módon kovácsoljuk össze, elfecsérelt idő” – mondja Feledy Botond külpolitikai szakértő, a brüsszeli Európai Jezsuita Szociális Központ (JESC) igazgatóhelyettese, amikor a magyar kormány minapi uniós vétóiról kérdezzük. Miért mondja, hogy az EU-ban sokan szeretnének a kínaiak gazdag trójai falovai lenni? Miért nem szólal meg a keresztény értékek védelmében a katolikus Ursula von der Leyen? Miért működik akadozva a visegrádi csoport és mi köze ennek a magyar politikai kultúrához? Nagyinterjú.

Húsz éve írták alá az Ökumenikus Chartát

2021. április 15. evangelikus.hu

Közös nyilatkozatot adott ki április 12-én az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) az Ökumenikus Charta aláírásának 20. évfordulójára. Alább ennek a fordítását olvashatják.

Egyháztörténelem élőben: közös ima Ábrahám városában, a pápa találkozott a nagyajatollahhal

2021. március 07. telex.hu

Egyháztörténelmi jelentőségű találkozás Irakban: a katolikus egyházfő Ábrahám városában, Urban együtt imádkozott muzulmánokkal és más vallási csoportokkal szombaton. Ferenc pápa iraki látogatásának ez a vallásközi találkozás a csúcspontja, de a pápa találkozott a síiták óriási tekintélyű vezetőjével, Ali al-Szisztani nagyajatollahhal is. A vatikáni nagykövetség első beosztottja Bagdadban egy magyar pap-diplomata, Lengyel Ervin, őt kérdeztük a pápalátogatásról.