Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Nem lehet a Vatikánt perelni a papok által elkövetett bűncselekmények miatt

2021. október 12. 24.hu

Nem lehet beperelni a Vatikánt helyi bíróságokon a katolikus papok által elkövetett szexuális bántalmazások miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága keddi döntése értelmében. A bíróság ezzel az ítéletével megerősítette, hogy az egyház szuverenitása védelmet élvez, azaz nem lehet a Szentszék rovására írni a katolikus papok helytelen viselkedését.

Nemzetközi katolikus konzultációt hirdetett a pápa

2021. október 11. telex.hu

A katolikus egyház jövőjéről hirdetett két éven át tartó konzultációt Ferenc pápa a hétvégén. Vannak hívők, akik azt várják ettől, hogy változás indul a nők felszentelése, a papok házassága és az azonos nemű párok ügyében, mások viszont attól tartanak, hogy a reformok alááshatják az egyház elveit – írja a BBC. A pápa a Szent Péter Bazilikában tartott miséjén arra kérte a hívőket, hogy „ne zárkózzanak a meggyőződéseik mögé”, hanem hallgassák meg egymást.

Csak együtt tudunk egy új világot felépíteni – Elkezdődött Rómában a vallási vezetők béketalálkozója

2021. október 07. magyarkurir.hu

Idén Rómában, az EUR városnegyed Nuvola nevű konferenciaközpontjának nagytermében szervezte meg október 6–7-én a Sant’Egidio közösség a vallási vezetők találkozóját a békéért, amelyet a II. János Pál pápa által Assisiben kezdeményezett vallásközi imanap szellemében minden évben a világ más-más városában tartanak.

Ferenc pápa szerint Magyarország ökumenikus szellemisége páratlan Európában

2021. szeptember 19. hirado.hu

A Budapesti Eucharisztikus Kongresszus szabadtéri miséin százezrek hajtottak térdet az Oltáriszentség előtt, a média segítségével pedig milliók követték a katolikus világtalálkozó eseményeit. A katolikus világ legnagyobb találkozóját soha nem látott nehézségek kísérték, az eredetileg 2020-ra tervezett kongresszust a koronavírus járvány miatt el kellett halasztani, ám a hit ereje, és a hívők lendülete erősebbnek bizonyult a pandémiánál is.

Mit keres Ferenc pápa a Hősök terén?

2021. szeptember 05. 444.hu

A katolikus hit lényegéről szól a vasárnap kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), de közben egy fesztiválhoz is hasonlít.

A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek.

Megtalálni a hangot

2021. szeptember 01. orszagut.com

A XX. század közepéig az eucharisztikus kongresszusok megrendezése olykor politikai feszültségekkel járt. Fabiny Tamás evangélikus püspökkel az idei kongresszus teológiai és politikai vonatkozásairól beszélgettünk.