Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Semjén szerint az emberek jobban bíznak az egyházi iskolákban, mint a világiakban

2020. augusztus 31. 444.hu

A miniszterelnök-helyettes hétfőn a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitóján beszélt arról, hogy a magyar kormánynak fontos a keresztény civilizáció védelme, ezért 2010 óta háromezer templom épült, vagy újult meg a Kárpát-medencében. Semjén Zsolt hozzátette, hogy ilyen mértékű templomépítés, vagy felújítás Szent István óta nem történt, emellett mindenkit biztosított arról, hogy egyikből sem lesz mecset, vagy pláza.

Megvonja a kormány a többlettámogatást Iványi Gáborék iskoláitól

2020. augusztus 29. 444.hu

Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláitól. A MET több óvodát, általános iskolát és középiskolát is fenntart Budapesten és az ország hátrányos helyzetű térségeiben, például a Szabolcs megyei Tiszaszentmártonban vagy Beregdarócon.

Hagia Szophia: Erdogan felrúgta a balkáni paktumot

2020. július 24. index.hu

2020. július 10-én a Török Államtanács, Törökország legmagasabb adminisztratív bírósága jóváhagyta a török államfő, Recep Tayyib Erdoğan javaslatát arra, hogy a Szent Bölcsesség székesegyházat, görög nevén a Hagia Szofiát múzeumból ismét dzsámivá, mecsetté alakítsák, és ott ismét muszlim istentiszteleteket tartsanak. Erdoğan még aznap elnöki rendeletben változtatta meg az épület státuszát. Perczel István vallástörténész, a CEU professzorának írása.

Zsinagógába kerül Orbán Viktor neve

2020. július 04. mandiner.hu

A Neokohn szerint kissé atavista dolog, de hagyománya van.

Június 30-án, kedden új zsinagógát, vagyis, – ahogy a közleményekben olvasható – „nagyimatermet” avatott a Kecskeméti Zsidó Hitközség. A 300 fő befogadására alkalmas, modern helyiséget a hitközség székházának első emeletén alakították ki – számol be a Neokohn. Az új imatermet 60 millió forint összköltségből építették, melyből 43 millióval Magyarország Kormánya, 15 millió forinttal pedig Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta az építkezést.

Több egyházi vezető is bírálta Trumpot, akinek egy Bibliával pózolós fotózásához könnygázzal oszlatták a tüntetőket

2020. június 02. index.hu

Mariann Edgar Budde, a washingtoni episzkopális egyházmegye püspöke bírálta Donald Trump amerikai elnököt, aki a Fehér Ház közelében lévő Szent János-templom előtt fotózkodott a Bibliával, miközben a rendőrök könnygázzal tartották távol a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen tüntetőket a környéktől, írja az MTI.

Szegény hívek gazdag papja: Németh Sándor tényleg hazavitte az ATV többségi tulajdonrészét

2020. május 22. atlatszo.hu

A Hit Gyülekezetének juttatott egyszázalékos felajánlások átlagos összege messze elmarad a többi egyházétól, a pünkösdi-karizmatikus, a magyar állam által bevett egyházként elismert újprotestáns felekezet mellett létrehozott cégbirodalom mégis látványosan prosperál. A korábbi gyülekezeti tag Bartus László új könyvéből derül ki, hogy a felekezet alapító lelkésze, Németh Sándor a csodálatos kenyérszaporítással vetekedő módszerrel sokszorozta meg céges tulajdonrészeit egy liechtensteini offshore cég segítségével – ennek az első hallásra elég meredek állításnak jártunk utána a Magyar Hang Magazinnal közös tényfeltárásunk során.

Amikor jó történik Nógrádban: ilyen istentiszteletre is csak a karantén volt képes

2020. május 18. valaszonline.hu

Biztos evangélikus forrásból hallottuk, hogy egy Nógrád megyei kis faluban a helyi lelkész egyedi módszerrel tartja a lelket a koronavírus miatt templomba járástól eltiltott híveiben: énekszóval és igeolvasással tarkított szerenádot ad nekik. A korlátozások utolsó napjaiban sietve utaztunk Bérre, hogy megnézhessük, miként fogadják Thuránszky Istvánt a többnyire nyugdíjas nénik és bácsik – fiatalok ugyanis már nem nagyon vannak. A buszmenetrend sajátosságai miatt aztán hosszabbra nyúlt az ott-tartózkodás és kiderült: elég szókimondó lelkésszel van dolgunk. Nemcsak arról beszélt, hogy szolgált Kalinyingrádban, hanem arról is, mi lenne, ha az állam megvonná az egyházak támogatását. Riport.