Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Kirill pátriárka, Putyin dúsgazdag ministránsa

2022. május 04. hvg.hu

Egy egész egyház eltartására elég vagyont gyűjtött össze, pályafutását valószínűleg még a szovjet titkosszolgálatnál, a KGB-nél kezdte, most pedig teljes mellszélességgel kiáll az Ukrajna ellen indított orosz agresszió mellett – ő Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje.

„Úgy látszik, a szívekben győzött a kommunizmus” – Hodász András kiégésről, állami pénzről és igaz hitről

2022. április 15. valaszonline.hu

Akik Jézust keresztre feszíttették, ők is azt hitték, hogy ezzel az igaz hitet szolgálják – foglalja össze az idei nagypéntek üzenetét Hodász András. A katolikus pap a Válasz Online-nak őszintén beszél arról, hogyan mérgezi szerinte egyháza erkölcsiségét az állami pénz. „Hol van a Bibliában, hogy a lopott pénz csak addig lopott, ameddig mi nem kapunk belőle?” – teszi fel a kérdést. Noha Hodász nem akar Luther Márton lenni, nem titkolja: válaszút előtt áll a papi hivatásával kapcsolatban. Nagypénteki nagyinterjú.

Ferenc pápa és Kirill pátriárka Jeruzsálemben találkozhat

2022. április 11. gondola.hu

Jeruzsálemben júniusban kerülhet sor a katolikus egyházat vezető Ferenc pápa és a moszkvai ortodox pátriárka Kirill találkozójára, mely a béke elősegítését kívánja szolgálni - erősítette meg a sajtóban felröppent hírt a TV2000, az olasz katolikus püspöki kar (CEI) televíziós csatornája.

Az oroszok szent háborúja Ukrajnában

2022. március 20. 444.hu

Az ukrán–orosz háború egyházpolitikai háttere nem annyira látványos, ugyanakkor cseppet sem elhanyagolható tényező. Mind Vlagyimir Putyin messianisztikus víziójának, mind az ortodox és a katolikus egyházfők befolyásának, valamint Kijev alapvető vallási jelentőségének is szerepe lehet a háború kibontakozásában.

Az egyházüldözés leghatékonyabb módja: tömjük ki pénzzel a vallási szervezeteket!

2022. március 16. telex.hu

Évezredes történelmi tapasztalat igazolja, hogy az erőszakos elnyomás formái, különösen a kivégzések – legyen szó máglyán elégetésről, oroszlánok elé vetésről, keresztre feszítésről – nemhogy visszavetnék, nagyon is növelik a hívő közösségek erejét, összetartását. Ha egy hatalmi berendezkedés ártani akar a kereszténységnek, a támogatásnak álcázott szoros ölelés módszerével érhet el hatékony eredményt. Szemlélek a Telexen, ezúttal Gégény István lapigazgató írását közöljük.