Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Vallásszabadság napja: Január 13-án Tordára térünk vissza

2023. január 13. magyarnemzet.hu

– Nem egy út vezet Istenhez, hanem számtalan – hangsúlyozta prédikációjában Lőrinczi Lajos csehétfalvi lelkész, a Magyar Unitárius Egyház közügyigazgatója pénteken, a vallásszabadság ünnepén. Január 13-a ma már az egész nemzet ünnepe, hiszen 2018-ban a magyar Országgyűlés a vallásszabadság napjává nyilvánította.

Egyre kevesebben keresik a templomokban Istent – főleg azok miatt, akik ott vannak

2022. december 22. telex.hu

Rengetegen éheznek szeretetre, ám a hazai egyházi vezetők valahogy csak nem akarnak kilépni a celebekkel reklámozott, önszórakoztató gettóegyházból. Miközben pedig az üresedő kőtemplomokat szinte csak az állami források tartják egyben, sorra szaporodnak a virtuális imahelyszínek. A népszámlálás vallási szempontjairól szóló cikksorozat a Szemlélek lapigazgatója, Gégény István írásával folytatódik.

A katekizmusra hivatkozva buzdítanak polgári engedetlenségre a híres katolikus iskola tanárai

2022. december 06. 444.hu

„Az állampolgárt lelkiismerete kötelezi arra, hogy ne engedelmeskedjék a polgári hatóságok előírásainak, amikor ezek ellenkeznek az erkölcsi rend követelményeivel, a személyek alapvető jogaival és az Evangélium tanításával. A polgári hatóságokkal szembeni engedetlenséget - amikor a hatóságok követelései ellenkeznek a helyes lelkiismerettel - az Isten szolgálata és a politikai közösség szolgálata közötti megkülönböztetés igazolja.”

Az idézet a római katolikus egyház tanításait összefoglaló Katekizmusból való, és a budapesti Piarista Gimnázium tanárai hivatkoznak rá.

Iványi Gábor: A mi egyházunk nem kapta vissza az egyházi státuszát, ez egy trükk, egy szemfényvesztés

2022. november 20. rtl.hu

Szemfényvesztésnek nevezte Iványi Gábor, hogy a napokban bejegyzett egyháznak minősítették a felekezetét. Az Evangéliumi Testvérközösség vezetője azt mondja, ez érdemben semmit nem jelent, nem kapták vissza 11 éve elvett korábbi státuszukat, ami mellé állami támogatás is járna. Úgy fogalmazott, Magyarországon ma bármilyen szervezetből csak politikai döntésre lehet egyház.