Keresztény Advent Közösség
Hírek, Kürtszó Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Rehabilitációs tábor

Idén is megrendezzük hagyományos rehabilitációs táborunkat.
A tábor felépítése (reggeli és esti bibliai és rehabilitációs témák, beszélgetések) az elmúlt évek menetrendjét fogja követni, központban a Biblia tanításaival. A szabadult és szabadulni vágyó szenvedélybetegeket és/vagy családtag jaikat szeretettel várjuk. A tábor programjain való részvétel önkéntes. Nyaralás, pihenés, baráti és bajtársi közösség, gondolkodást
megelevenítő, gyógyulást elősegítő beszélgetések várják a résztvevőket.

ELŐADÁSOK, BESZÉLGETÉSEK, PROGRAMOK

A beszélgetések és előadások listája még közel sem teljes, és változhat. Ebben a tájékoztatóban egyelőre csak néhányat közlünk. A teljes programot hamarosan közzétesszük egy tájékoztató e-mailben.

DÉLELŐTTI BESZÉLGETÉSINDÍTÓ ELŐADÁSOK (30 perc)

› A gyógyulás kezdete: felelősségvállalás az életünkért. Szempontok a beszélgetéshez: miért nehéz ez? Mit jelent felelősséget vállalni a gyakorlatban?

› Hol van a határ a tényleges felelősség és a magunkra aggatott felelősség között? Szempontok a beszélgetéshez: A gyógyulás időszakában meddig tart a szenvedélybeteg, és meddig a hozzátartozó felelőssége?

› Hogyan fejezhetjük ki jól valódi érzéseinket? Mi segít (pl. énközlések), és mi nem (pl. ingerültség, indulat stb.)? Hogyan segít ez a gyógyulásban? Szempontok a beszélgetéshez: miért nehéz az őszinteség? Hogyan segít az őszinteség kilépnünk a játszmákból?

› A stressz mint az egyik legfőbb kiváltó oka a szenvedélybetegségnek. Hogyan kerüljük el a stresszhelyzeteket a gyógyulás érzékeny időszakában?

› Hogyan kezeljük a stresszt? Növelhető-e stressztűrő képessé- günk?

ESTI INTERAKTÍV BESZÉLGETÉSEK

› Bibliai témák közös megbeszélése. A témákat hamarosan közöljük egy tájékoztató e-mailben.

A reggeli és esti együttlétek közötti programlehetőségek:

› Kerékpáros kirándulás igény szerint;

› Séták az árnyas turistautakon;

› Kirándulások a környéken: Boldogkőváralja, vizsolyi Biblia- múzeum, Tokaj, strandolás a Tiszán, sárospataki városnézés stb.

Táborvezetők: Vankó Zsuzsa és Nagy Sándor

Jelentkezés és további információ: nagy.sandor25@gmail.com; 06-20/381-6012

A táborozás ára: 6000 Ft/fő/éj (szállás és háromszori étkezés)

Jelentkezési határidő: 2018. június 15.