Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

A belvárosba költözhet az egész Pázmány

2020. március 04. index.hu

Új, józsefvárosi (Palotanegyed) épületeket kap a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) az államtól, cserébe az állam pedig ingyen megkapja az egyetem piliscsabai kampuszát, derül ki a parlamentnek benyújtott törvényjavaslatból.

Leveleket szerzett meg a Politico a magyar közmédiában működő cenzúráról

2020. március 02. 444.hu

A magyar közmédia tévés és egyéb újságírói egy rakás alapvető témával csak előzetes engedélykérés után foglalkozhatnak, ha pozitív választ kaptak. Ezek között van bármi, ami Greta Thungerg klímaaktivistával kapcsolatos, de a cenzúrázott területek közé tartoznak az EU és Brüsszel politikája, az egyházi ügyek és a migrációs hírek is. Ezt a Politico írja, a lap birtokába került belső levezésekre hivatkozva.

Van az a pénz, amiért a hit is korpásodik

2020. március 02. magyarhang.org

Egyre több területen tűnik úgy, hogy nyomtalanul röppent el harminc év a rendszerváltás óta. Most az új Nemzeti alaptanterv kapcsán derült ki, hogy több egyházi vezetőre rátelefonáltak „fentről”: a hozzájuk tartozó egyházi iskolák határolódjanak el a több mint ezer tanáruk által aláírt, a Natot kritizáló nyílt levéltől.

A református egyház szerint politizálnak és lejáratják az egyházi iskolákat a NAT-ot kritizáló tanárok

2020. február 28. 444.hu

Tegnap este került ki a pesti Piarista Gimnázium honlapjára az új NAT-ot kritizáló állásfoglalás, amelyet több tucat egyházi iskola tanárai, összesen mintegy ezer pedagógus írt alá. A szöveg hangsúlyozza, hogy a magyar oktatás válsága régóta tart, nem az új NAT idézi elő, amelynek amúgy vannak előremutató részei is. Ezzel együtt a pedagógusok úgy látják, és ezt részletesebben is kifejtik, hogy „a magyar oktatás egészének várt megújulását – néhány részterület kivételével – a bevezetett Nemzeti Alaptanterv és a kerettantervek nem segítik, hanem akadályozzák.”

Táborokban szólítaná meg a kormány a fiatalok lelkét

2020. február 12. index.hu

Az "egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítését", a "tudatformálást", a fiatalok lelkének megszólítását is célozza a kormány új, 16-18 éveseknek szóló táboroztatási programja, a Vándordiák 10 000, melynek nem nyilvános tervezetét a Magyar Hang szerdán ismertette.

Alázattal és imával építjük a hidakat – Keresztény–zsidó imaóra Budapesten

2020. január 27. magyarkurir.hu

Az ökumenikus imahét utolsó, nyolcadik napján, január 26-án, vasárnap keresztény–zsidó imaórát tartottak Budapesten az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A szertartást Erdő Péter bíboros és Darvas István főrabbi, a Bét Jehuda (Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem) zsinagóga rabbija vezette, a keresztény felekezetek képviselői imával szolgáltak.