Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Négyszer többet költ a kormány az egyházi iskolában tanulókra, mint az állami diákokra

2019. május 8. index.hu

Egyre több gyerek jár Magyarországon egyházi iskolába.

Oktatási szakértők szerint ebben nagy szerepe van annak, hogy a kormány közel négyszer több támogatást ad az egyházi iskolában tanuló diákok után, mint az állami iskolások után.

Ráadásul a rugalmasabb szabályozási környezet miatt nagyobb szabadságot kapnak az egyházi intézményekben tanító pedagógusok, nincsenek kötelező állami tankönyvek.

Emiatt az egyházi iskola kezdi átvenni a magániskolák szerepét, főleg vidéken: a középosztály ide menekíti a gyerekeit a forráshiányos állami intézményekből.

Mivel az egyházi iskoláknak arra is lehetőségük van, hogy felvételivel szűrjék a gyerekeket, úgy tűnik, kialakult egy államilag finanszírozott, magasabb színvonalú egyházi oktatási rendszer, ahová nem jutnak be a hátrányos helyzetű gyerekek.

Semjén: A Notre-Dame leégésében a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van

2019. április 17. 444.hu

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben húsvéti adásában járt, ahol a Notre-Dame leégéséről beszélt.

Azt mondta, ez a szörnyű tragédia nem csak a francia nemzetet érinti, hanem az egyetemes emberiséget, hiszen mindannyiunk keresztény és kulturális örökségének felbecsülhetetlen értéke a Notre-Dame.

A tűzvészről azt mondta, „ebben a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van”.

Ezt azzal indokolta, hogy Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, töredéket sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához.

Van egy vezető, aki megértette, mi korunk legsúlyosabb problémája

2019. április 7. 444.hu

Évtizedek óta tudományos konszenzus, hogy a klímaváltozás valós, és nagyobb részben mindenképp az emberi tevékenység eredménye. Nincs különösebb vita arról sem, hogy ha nem változtatunk az életmódunkon és a gazdaság működésén nagyon hamar és drasztikusan, akkor a nem is olyan távoli jövőben kataklizma vet véget a ma ismert emberi civilizációnak.

A püspöki kar elnöke szerint a liberalizmus miatt molesztálnak olyan sok gyereket a papok

2019. április 6. 444.hu

„Nem titkolóztunk, mert nincs miért” - a Népszava ezzel a címmel közölt interjút szombaton Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökével.

Nem egészen egy héttel korábban jelent meg a 444-en az első átfogó magyar írás a katolikus egyház gyerekmolesztálási ügyeiről, amelyhez Veres András a rá bízott győri egyházmegye adataiból semmilyen információt nem közölt, ahogy az MKPK sem válaszol évek óta senkinek, aki a szexuális visszaélések számáról kérdez.

Országgyűlési Krónika - Határozathozatalok

2019. április 1. webradio.hu

A hétfői szavazások zárásaként a képviselők jogszabályt alkottak a közigazgatási bíróságok függetlenségét biztosító további garanciákról, valamint - kormánypárti képviselők javaslatára - jogszabály-változtatásokat fogadtak el az egyházügyi törvény legutóbbi módosításához kapcsolódóan.

Amerikai fundamentalisták támogathatják a Fideszt és a szélsőjobboldalt az EP-választásokon

2019. március 29. merce.hu

Az már eddig is ismert volt, hogy Novák Katalin szociális- és családügyi államtitkár többször is előadott a radikálisan homofób, az Egyesült Államokban a Southern Poverty Law Center által csak „gyűlöletcsoportként” számon tartott World Family Congress (WFC) hálózat európai fórumain. Sőt, egyszer még Orbán Viktor is a Budapesten megtartott egyik konferenciájukon éltette a „Róma-Varsó” illiberális tengely kialakulását 2017-ben.

Az Open Democracy tegnap este közzétett, páros–tényfeltáró anyaga azonban azt is bebizonyítja,

a Donald Trump elnököt támogató, ultrakonzervatív, neoprotestáns körök dollármilliókkal támogatják a szélsőjobboldali magyar, lengyel és olasz kormányt, valamint más, nyugat-európai szélsőjobboldali és fasiszta mozgalmakat, hogy minél jobb eredményt érjenek el a májusi EP-választáson.