Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Rétvári: Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi

2018. november 6. index.hu

Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi, hiszen évszázadok során bizonyította, hogy mindig képes a megújulásra - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a piarista rend konferenciáján.

Soltész Miklós: Minden korban akadnak egyházüldözők

2018. november 2. hirtv.hu

Az ötvenhatos forradalom vérbírái, a kommunista egyházüldözés elkövetői már vagy halottak, vagy nagyon idősek, ennek ellenére mindig akadnak minden korban olyanok, akik dühödten rontanak a vallásra, a vallásos emberekre – mondta Soltész Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár szerint ez annál is inkább érthetetlen, hisz az egyházak az oktatás és ezen felül a szociális területeken felbecsülhetetlen munkát végeznek a társadalomban.

Brazíliában is az evangelikálok döntöttek a szélsőjobb mellett

2018. október 30. nepszava.us

Ahogyan Trumpot Amerikában, úgy Brazíliában is az evangéliumi keresztény egyházak juttatták hatalomra a szélsőjobboldalt. Tragédia, hogy Jézus nevében támogatják a gyűlölet és az erőszak embereit. A végromlás szélére sodorják a világot, és közben azt hiszik, hogy Istennek tetsző dolgot tesznek.

Pozsár László: A liberális demokráciák belső válsága

2018. október 28. nepszava.us

A 444 cikke szerint a strassbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága helybenhagyta az osztrák bíróságok döntését, amelyekben elítéltek egy osztrák nőt, amiért Mohamedet pedofilnak nevezte.

Mohamed, akit az iszlám vallásúak prófétának tartanak, a történelemtudomány szerint egyik házasságát akkor hálta el, amikor a “felesége” mindössze 9 éves volt. A strassbourgi döntésről szóló beszámoló szerint a bíróság nem vonta kétségbe a tudomány fenti állítását. A végzés tehát nem a pedofília tényét kérdőjelezte meg, hanem azt a jogot tagadta meg, hogy egy vallásos tiszteletben részesülő személyről ki lehessen mondani azt, hogy pedofil, ha egy 9 éves gyermekkel közösült. A döntés indoklása alapján az Európai Bírósag szerint ezt a vallási béke megőrzésének célja, és a vallási érzékenység tiszteletben tartása követeli meg.

Semjén a migrációról és a pápalátogatás lehetőségéről tárgyalt a Vatikánban

2018. október 8. delmagyar.hu

A kormány álláspontja, hogy nagyon világos különbséget kell tenni a gazdasági migráció és az életükért menekülők befogadása között - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki hétfői vatikáni látogatásán tárgyalást folytatott Pietro Parolin szentszéki államtitkárral. A miniszterelnök-helyettes a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a megbeszélésen szó volt a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről, illetve Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáról is.

Orbán Gáspár: Az egyháznak jelen kell lennie a politikában, az oktatásban és a szórakoztatóiparban is

2018. szeptember 28. magyarnarancs.hu

Orbán Viktor miniszterelnök fia is beszél abban a videóban, amit a Reaktor töltött fel a Facebook-oldalára. A jobboldali szerveződés a novemberi végi konferenciáját reklámozza a videóval, ami még egy májusi rendezvényükön készült. Itt az egyik beszélgetésnek Orbán Gáspár is a résztvevője volt, aki Gájer Lászlóval, Erdő Péter bíboros személyi titkárával beszélgetett az egyház mai helyzetéről.

Közel 70 éves vitát zárt le a Vatikán és Kína

2018. szeptember 22. index.hu

A Vatikán és Kína történelmi jelentőségű ideiglenes megállapodást kötött a kínai katolikus püspökök kinevezéséről - közölte a Szentszék szombaton, amiről az MTI számolt be. A megállapodást Pekingben írta alá Vang Csao kínai és Antoine Camilleri vatikáni külügyminiszter-helyettes.

A vezető konzervatív román lap szerint Orbán Viktor a keresztény Európa védőbástyája

2018. szeptember 19. origo.hu

A vezető román konzervatív napilap, a România Liberă véleménycikke szerint a Magyarországot a jogállamiságtól való állítólagos elhajlással vádoló Soros-Sargentini jelentésről tartott európai parlamenti vita annak emblematikus példájaként marad fenn a jelenkor történelmében, hogy miként változtatható egy vád dicsőséggé a magyar nemzet számára.

A Katolikus Püspöki Kar elnöke szerint azért fogadták el a Sargentini-jelentést, mert Magyarország megpróbálta megvédeni Európát

2018. szeptember 18. 444.hu

Adódhat néhány kérdéses pont, ám a kormány megpróbálta megvédeni Európát és a saját országát. Úgy gondoljuk, ezért a védekezésért sújtotta ítélet hazánkat," mondta a múlt héten elfogadott Sargentini-jelentésről a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke a lengyelországi Poznanban, írja a Szemlélek. A lap szerint Veres András kijelentette: a XVI. században már egyszer komoly támadást szenvedett el Magyarország az iszlámtól, ami miatt "nagyon rossz emlékek élnek bennünk, az egyházat teljesen lerombolták. Most az emberek félnek egy újabb elmozdulástól az iszlám irányába".