Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

"Ahol a támogatásért lojalitást várnak, nehéz helyzetbe kerülhetnek az egyházak"

2018. december 24. hvg.hu

Erős civil társadalom nélkül az ország gyenge és esendő - történjen bármi az országban, a pannonhalmi bencések kitartóan ezt vallják és tanítják. A HVG karácsonyi számának adott közös interjúban Hortobágyi T. Cirill és Várszegi Asztrik új, illetve korábbi főapát beszélt a védtelenek melletti kiállásról, menekültek befogadásáról, és arról, miért nincs most esély arra, hogy házigazdái legyenek Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozójának.

Rétvári: Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi

2018. november 6. index.hu

Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi, hiszen évszázadok során bizonyította, hogy mindig képes a megújulásra - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a piarista rend konferenciáján.

Soltész Miklós: Minden korban akadnak egyházüldözők

2018. november 2. hirtv.hu

Az ötvenhatos forradalom vérbírái, a kommunista egyházüldözés elkövetői már vagy halottak, vagy nagyon idősek, ennek ellenére mindig akadnak minden korban olyanok, akik dühödten rontanak a vallásra, a vallásos emberekre – mondta Soltész Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár szerint ez annál is inkább érthetetlen, hisz az egyházak az oktatás és ezen felül a szociális területeken felbecsülhetetlen munkát végeznek a társadalomban.

Brazíliában is az evangelikálok döntöttek a szélsőjobb mellett

2018. október 30. nepszava.us

Ahogyan Trumpot Amerikában, úgy Brazíliában is az evangéliumi keresztény egyházak juttatták hatalomra a szélsőjobboldalt. Tragédia, hogy Jézus nevében támogatják a gyűlölet és az erőszak embereit. A végromlás szélére sodorják a világot, és közben azt hiszik, hogy Istennek tetsző dolgot tesznek.

Pozsár László: A liberális demokráciák belső válsága

2018. október 28. nepszava.us

A 444 cikke szerint a strassbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága helybenhagyta az osztrák bíróságok döntését, amelyekben elítéltek egy osztrák nőt, amiért Mohamedet pedofilnak nevezte.

Mohamed, akit az iszlám vallásúak prófétának tartanak, a történelemtudomány szerint egyik házasságát akkor hálta el, amikor a “felesége” mindössze 9 éves volt. A strassbourgi döntésről szóló beszámoló szerint a bíróság nem vonta kétségbe a tudomány fenti állítását. A végzés tehát nem a pedofília tényét kérdőjelezte meg, hanem azt a jogot tagadta meg, hogy egy vallásos tiszteletben részesülő személyről ki lehessen mondani azt, hogy pedofil, ha egy 9 éves gyermekkel közösült. A döntés indoklása alapján az Európai Bírósag szerint ezt a vallási béke megőrzésének célja, és a vallási érzékenység tiszteletben tartása követeli meg.