Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség Biblia

Menthetetlen a civilizációnk? – Kijózanító beszélgetés Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval

2019. augusztus 28. magyarkurir.hu

Az utóbbi hetekben a világ közvéleménye szorongva figyeli az Amazonas-régióból érkező híreket: több helyen lángba borultak az esőerdők. Ürge-Vorsatz Diána fizikussal, klímakutatóval, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnökével, a Közép-európai Egyetem (CEU) professzorával, a 2007-es megosztott Nobel-békedíj részesével beszélgettünk.

Újra kikerült a kereszt a Parlamentre

2019. augusztus 20. index.hu

Olyan otthont kell berendeznünk, amelyből kitessékeljük a barbár eszméket - erről beszélt Áder János államfő az idei augusztus 20-ai ünnepségen. Csakúgy, mint tavaly, az idén is olyan zászlók díszítették az Országházat, amelyen kereszt volt látható.

A modern és a középkori kereszténység találkozott, amikor a pápa fogadta Putyint

2019. július 4. hvg.hu

A Közel-Keleten élő keresztényekről, az ortodox katolikus és a katolikus egyház közti kapcsolatok javításáról, valamint az emberi jogokról beszélgetett csütörtökön a Vatikánban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ferenc pápa. Putyin egyórás késéssel érkezett, a beszélgetés egy órán át tartott. Az orosz államfő már a harmadik alkalommal találkozott Ferenc pápával.

Több 10 millió dollárért lobbizott a katolikus egyház a gyermekmolesztálási törvények szigorítása ellen Amerikában

2019. június 10. merce.hu

Több mint 10 millió dollárt költött az Egyesült Államokban a katolikus egyház olyan lobbitevékenység támogatására, aminek a célja, hogy gátolják azon törvények megszületését, ami segítené az egyházi személyek részéről szexuális visszaéléseket elszenvedett gyerekeknek, hogy jogi segítségben részesüljenek.

Donáth Anna szerint az egyházak félnek, nehogy kiessenek a rendszer kegyeiből

2019. június 8. index.hu

A Momentum Mozgalom közel 10%-os EP-választási eredménye miatt EP-képviselőséget szerzett Donáth Annával készített interjút a Szemlélek. A beszélgetésben szóba került a magyarországi egyházak és a jelenlegi hatalom viszonya is, a korábban a Menedék Egyesületnél dolgozó Donáth - akinek édesapja Donáth László, evangélikus lelkész - pedig határozott véleménnyel van az egyházaktól elvárható kiállásról.