Keresztény Advent Közösség
Hírek, aktualitások Elemzések, tanulmányok Testi-lelki egészség

A Vatikán az összeomlás kockázatát látja

2018. május 23. keresztenyelet.hu

A növekvő egyenlőtlenségek és az illegális offshore bankszámlák egyre növekvő számával összefüggésben a Vatikán csütörtökön kiadott egy dokumentumot, mely etikai iránymutatásokat kínál a gazdasági és pénzügyi rendszerek résztvevőinek, és kéri az állami szervek szigorúbb felügyeletét, hogy megelőzhető legyen egy társadalmi összeomlás.

Isten melegnek teremtett, de így szeret téged

2018. május 21. index.hu

Juan Carlos Cruz, egy meleg férfi, akit gyerekkorában szexuálisan molesztált egy pap, a Ferenc pápával történt találkozásáról beszélt egy spanyol nyelvű lapnak. A pápa azt mondta Cruznak, hogy Isten teremtette melegnek, és hogy ő így szereti őt. A Vatikán részéről alighanem ez volt a legmeghökkentőbb formája a homoszexualitás elfogadásának.

Az állam és az egyház elérte, hogy a gyerekek már nem is köszönnek egymásnak az utcán

2018. május 21. 444.hu

Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt azoknak az iskoláknak a száma, ahol többségében hátrányos helyzetű, illetve roma diákok tanulnak.

Ez nem csoda, a kormány az elmúlt 8 évben több olyan intézkedést is hozott, amelyek közvetetten elősegítették az iskola szegregációt, sőt Balog Zoltán miniszter el is mondta, hogy szerinte szegregált környezetben is lehet felzárkóztatást végrehajtani.

Megkezdődött egy fura játszma, amelyben az állam egyre inkább támogatja az egyházak iskolaalapítását, az egyházak pedig hol a tehetősebb gyerekek számára, hol a hátrányos helyzetű gyerekek számára nyitnak iskolákat.

A szülők veszik a lapot, van olyan település, ahol rövid időn belül száz diák lépett le az új egyházi iskolába, az államiban pedig csak a cigányok maradtak.

 

Vallások a békéért

2018. május 9. lutheran.hu

Történetében először Budapesten ülésezett a Vallási Vezetők Európai Tanácsa (ECRL). A szervezet május 8-án nyilvános szimpóziumot is tartott, melynek témája a vallások együttműködése volt a társadalmi kohézió és biztonság megteremtésében.

Németh Szilárd szerint a kormánynak együtt kell működnie az egyházzal, hogy megváltoztassák az emberek gondolkodását

2018. május 5. merce.hu

Németh Szilárd szerdán a Heti TV Pirkadat című műsorának volt a vendége, ahol a Breuer Péter műsorvezetővel kissé csapongó, helyenként szürreálisba hajló beszélgetés során megvitatták a vallás kérdéseit, a kommunizmus bűneit, Kásler Miklóst és természetesen a kormány családpolitikáját. Németh kitért arra is, hogy a kormány mennyire fontosnak tartja a minél szorosabb együttműködést az egyházakkal.

A 7-es cikkely élesítését javasolja az EP-bizottság jelentéstervezete

2018. április 12. 24.hu

"Úgy hisszük, hogy a jelentésben említett tények és trendek együttesen azt mutatják, hogy Magyarországon rendszerszintű fenyegetés éri a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat, illetve súlyosan megsértik az Európai Unió alapértékeit"

– áll az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) Magyarországról szóló jelentésének ma bemutatott vázlatában. Ezért a jelentés azt javasolja, hogy élesítsék a 7-es cikkelyt Magyarországgal szemben. Aminek az is lehet a következménye, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

Macron új alapokra helyezné a francia katolikus egyház és az állam viszonyát

2018. április 10. transindex.ro

Heves vitát váltott ki kedden a szigorúan szekuláris francia politikai életben Emmanuel Macron államfő bejelentése, hogy szeretné „helyrehozni” a katolikus egyház és az állam között „lerombolt” viszonyt. A politikusok egy része szerint az államfő felelőtlenül megsértette az állam vallási semlegességének elvét, a jobboldal és a katolikus egyház viszont üdvözölte az „újralapító” beszédet. - a Transindex.ro portálról

A lundi székesegyház 500 év után újra megnyílik a katolikus szentmise számára

2018. április 4. hu.radiovaticana.va

A lutheri reformáció, vagyis a XVI. század eleje óta nem tartanak katolikus szentmisét a lundi székesegyházban Svédországban. Idén ősztől, október 21-től kezdve azonban a székesegyház megnyílik a vasárnapi katolikus szentmise előtt arra az időszakra, amíg a Szent Tamás katolikus plébánia temploma zárva tart felújítási munkálatok miatt. „Ez egy teljesen egyedülálló együttműködés a Szent Tamás katolikus plébánia és közöttünk. A kialakított barátság folytatása” – állapította meg Lena Sjöstrand, a dóm lutheránus káplánja.

Orbánnak hízeleg a Hit Gyülekezetének vezetője

2018. március 28. mno.hu

„Számunkra fontos szempont a kormányzásra való képesség, és ez egyértelműen a jelenlegi miniszterelnök mellett szól. Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére” – nyilatkozta a kormánypárti Magyar Időknek adott interjújában Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezető lelkésze. A cikk újabb ékes bizonyítéka az egyház és a kormány összeborulásának.